7 Tips om je LinkedIn-profiel te verbeteren

LinkedIn is meer dan alleen een database van werkend Nederland: het biedt jou de mogelijkheid om jezelf en je organisatie in de schijnwerpers te zetten. Je LinkedIn-profiel is een essentieel instrument in je professionele positionering en is 24/7 beschikbaar voor potentiële opdrachtgevers, executive searchers en recruiters van misschien wel je volgende werkgever. Zorg daarom dat je profiel er perfect uitziet, dat je goed vindbaar bent én dat het de uitstraling heeft die jij wilt.
Hieronder 7 eenvoudige tips die je kunnen helpen je profiel te verbeteren:
1. Profielfoto:
Kies een vriendelijke, professionele foto die past bij jouw positionering als professional en die actueel is. Gebruik geen informele kiekjes en sta niet met andere mensen of huisdieren op de foto. Op internet zijn meerdere artikelen te vinden over hoe een professionele foto eruit moet zien, maar je kunt ook tools als Photofeeler gebruiken om je foto te testen.
Het is de moeite waard om te investeren in een fotograaf die gespecialiseerd is in profiel-foto’s.
2.Gepersonaliseerde URL:
Kies de meest korte URL voor jouw eigen profiel gebaseerd op je naam.
Je vindt deze informatie op je profiel-pagina, aan de linkerzijde onder het kopje ‘Contact and Personal Info’. Hier kan je ook je andere contactgegevens vermelden zodat mensen weten hoe ze contact met je kunnen opnemen.
3. Headline:
Standaard staat in de headline (de zin onder je naam) je huidige functie vermeld. Deze kan je aanpassen naar steekwoorden die jouw professionele expertise weergeven en die overeenkomen met voor baan of type opdracht je gevonden wilt worden.
Bijvoorbeeld: Woordvoering | Crisis Communicatie | Corporate Communicatie | Mediarelaties
4. Summary:
In dit veld kan je weergeven wat jouw expertise is en zelfs je visie op je vak. Ben niet bang om dit scherp te formuleren, dit is jouw persoonlijke professionele mening die jou uniek maakt!
5. Experience:
Vermeld hier je professionele loopbaan met vooral nadruk op posities van de afgelopen 5 tot 10 jaar.
Omschrijf helder en duidelijk je positie, je verantwoordelijkheden en resultaten.
Eerdere functies kan je vermelden, maar dan op hoofdlijnen. Vermijd pagina’s lange opsommingen van allerlei niet meer relevante baantjes, deze voegen niet veel meer toe!
Voor interim managers geldt ook; benoem alleen relevante opdrachten.
Zie hiervoor ook deze tips voor het ideale CV
6. Multimedia:
Voeg video’s, foto’s en bijvoorbeeld slideshare-presentaties toe die relevante content bevatten die jouw professionele positionering ondersteunen.
7. Keywords:
Wees je ervan bewust dat mensen op ieder tekstveld van je profiel kunnen zoeken naar relevante woorden, zowel via Linkedin als ook andere search-engines. Bedenk op welke woorden jouw doelgroep gaat zoeken en gebruik deze slim in alles wat je schrijft en de content die je plaatst op je profiel.
Bron: Linkedin whitepaper “The CMO Guide to Linkedin”